Podjela poklona djeci u romskom naselju Autoput Botovo

Facebook
Twitter
LinkedIn

U srijedu, 27.4.2016. djeci u romskom naselju Autoput Botovo podijeljeni su pokloni koje su prikupili  sudionici 7. okruglog stola „Iskustva u radu s romskom djecom u dječjim vrtićima, školama i knjižnicama na koprivničkom području“, koji je održan u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica 11.4.2016.

Predstavnici Vijeća romske nacionalne manjine i Udruge Roma „Korak po korak“ Koprivničko-križevačke županije, Općine Drnje, Dječjeg vrtića „Vrapčić“ i Osnovne škole „Fran Koncelak“ iz Drnja te Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica prigodom posjeta ovom romskom naselju razgovarali su s djecom, mladima i roditeljima o njihovim izuzetno nepovoljnim životnim uvjetima, kao i mogućnostima poboljšanja i rješavanja problema. Roditelje su pozvali da redovito šalju djecu u školu te iskoriste sve zakonske mogućnosti za njihovo upisivanje u dječje vrtiće i predškolu, kako bi se djeca od svoje najranije dobi družila s vršnjacima, stjecala znanje hrvatskog jezika i socijalno-komunikacijske vještine koje će im pomoći u školi i društvu uopće.

Upravo je jedan od zaključaka svih okruglih stolova o iskustvima u radu s romskom djecom da su roditelji najvažniji u davanju potpore svojoj djeci u uključivanju i završetku škole. Upravo će kvalitetna komunikacija s roditeljima romske djece biti tema narednog okruglog stola koji se u koprivničkoj knjižnici planira za iduću godinu.