Projekt poljoprivredne djelatnosti Udruge Roma Korak po Korak

Okrugli stol vezano uz

Projekt poljoprivredne djelatnosti Udruge Roma Korak po Korak

U  srijedu, 27.09.2017. s početkom u 11:00 sati u gradskoj vijećnici u gradu Koprivnici održan je Okrugli stol vezano uz zajedničku realizaciju Projekta poljoprivredne djelatnosti Udruge Roma Korak u partnerstvu s gradom Koprivnicom.

Okrugli stol vodio je predsjednik Udruge Roma Korak po Korak gosp. Franjo Horvat, uz sudjelovanje stručnjaka iz Podravke d.d. gosp. dr. Zdravka Matotana, direktora R & D te gosp. Zlatka Đelekovčana, direktora Nabave primarnih sirovina.

Gosti Okruglog stola bili su saborski zastupnik gosp. Veljko Kajtazi, predsjednica Saveza Roma u Republici Hrvatskoj ”KALI SARA” gđa Suzana Krčmar, zamjenik župana gosp. Ratimir Ljubić, gradonačelnik grada Koprivnice gosp. Mišel Jakšić, predsjednik gradskog vijeća grada Koprivnice gosp. Ivan Pal, zamjenica gradonačelnika grada Koprivnice gđa  Melita Samoborček, pročelica Upravnog odjela za financije, poticanje poduzetništva i komunalnog gospodarstva gđa Jasmina Stričević, predstavnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Koprivničko-križevačke županije gđa Vesna Peršić-Kovač,  predstavnica HZZ-a, ispostave Koprivnice gđa Biserka Golubić, predsjednica Udruge Bolje sutra grada Koprivnice gđa Marija Mraz, ravnateljica Knjižnice Fran Galović Koprivnica dr. Dijana Sabolović-Krajina, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske županije gosp. Stevo Đorđević, predstavnik Vijeća Romske nacionalne manjine Sisačko-moslavačke županije gosp. Stanoje Nikolić, predstavnik romske nacionalne manjine grada Koprivnice gosp. Željko Oršoš, vijećnik u općini Peteranec gosp. Branko Balog i dr. uzvanici.

Okrugli stol je medijski praćen od Prizma HRT-a, Regionalni dnevnik HRT-a, Srce TV (Čakovec), ePodravina.hr, Drava.info, VTV (VŽ), Radio Glas Podravine i Radio Koprivnica.

Prije početka Okruglog stola gosp. Franjo Horvat, saborski zastupnik gosp. Veljko Kajtazi, zamjenik župana gosp. Ratimir Ljubić te gradonačelnik grada Koprivnice gosp. Mišel Jakšić dali su izjave za medije.

Gosp. Franjo Horvat je pozdravio sve prisutne te iznosio bitne informacije u vezi tog hvalevrijednog projekta uz zemljišnu i materijalnu podršku grada Koprivnice. Navodi kako je grad Koprivnica donirao 150.000,00 kn financijske podrške u vidu početnog kapitala jer Udruga, kao neprofitna organizacija, nema sredstava za takav projekt. Govorio je o problemima i izazovima na koje je sve naišao u tijeku provedbe ovog projekta jer predsjednik Udruge nije imao nikakva iskustva u području poljoprivrede.

Gosp. Franjo Horvat je naveo kako je iznimno zahvalan gospodinu Božidaru Oršošu iz romskog naselja Autoput Botovo, Drnje zbog njegove pomoći u najtežim trenucima oko realizacije projekta te mu je dodijelio Zahvalnicu u ime Udruge Roma Korak po Korak.

Isto tako je pohvalio i ostale pripadnike romske nacionalne manjine koji su direktno ili indirektno sudjelovali u realizaciji ovog projekta, a u tom kontekstu posebno je istaknuo gosp. Branka Baloga, člana općinskog vijeća iz redova nacionalne manjine općine Peteranec te Željka Oršoša, predstavnika romske nacionalne manjine grada Koprivnice.