Projekt rješavanja stambenog pitanja romskih obitelji iz Koprivničko-križevačke županije

Facebook
Twitter
LinkedIn

Udruga Roma Korak po Korak pokrenula je projekt rješavanja gorućeg stambenog pitanja nekih romskih obitelji iz Koprivničko-križevačke županije. Ovim projektom Udruga nastoji riješiti stambeno pitanje obitelji koje žive u takozvanim barakama bez infrastrukture, kao što su priključak tekuće vode, struje te sanitarni čvorovi.

Projekt se provodi u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Koprivnica. Udruga pomaže da dotična obitelj kupuje neku staru kuću te po mogućnosti adaptiraju i dovede do stanja za normalan život. Građevinski materijal se kupuje na rate iz dijela novca koji obitelj prima iz Centra za socijalnu skrb (kao zajamčena minimalna naknada), uz pisani pristanak dotične obitelji. Udruga nastupa kao jamac prema trgovini u smislu da će se rate redovito plaćati. Članovi dotične romske obitelji i njihova rodbina pomaže da se adaptacija odvija brzo i kvalitetno.

Predsjednik Udruge gosp. Franjo Horvat ističe da, ako projekt zaživi, stambeno pitanje mnogih obitelji iz Koprivničko-križevačke županije riješit će se u razumnom roku.