Projekt ‘Romski vrtovi’

Facebook
Twitter
LinkedIn

Udruga Roma Korak po Korak je uspješno završila projekt ‘Romski vrtovi’, koji je realiziran u suradnji s HZZ-om, područni ured Križevci, ispostava Koprivnica.

Putem ovog projekta Udruga je zaposlila 12 dugotrajno nezaposlena osoba romske nacionalne manjine iz Koprivničko-križevačke županije. S obzirom na činjenicu da veći dio romske populacije u Koprivničko-križevačkoj županiji nije zaposlen bilo je korisno da se bar dio te populacije aktivira kroz rad u vrtlarstvu tako da su uzgajali prvenstveno povrće. Taj vid rada je omogućio tim Romima da steknu iskustvo rada u vrtlarstvu, konkretnije na području uzgoja voća i povrća.

Ta povrća uzgojena kroz rad za javno dobro je podijeljena unutar romske zajednice, a višak svježeg povrća je donirana dječjim domovima, vrtićima, školskoj kuhinji i javnoj kuhinji preko Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica. Na taj način se opravdano moglo reći da je to zaista rad za javno dobro. Udruga se također uključila manifestaciji Dan povrća Koprivničko-križevačke županije. Na 13. Danu povrća Udruga je imala svoj štand te je izlagala povrća proizvedena kroz ovaj projekt.

Projekt je realiziran također u suradnji s Gradom Koprivnicom, na području romskog naselja Reka gdje živi veći broj pripadnika romske nacionalne manjine. Grad je Udruzi dao zemljište na korištenje bez naknade i potrebne alate za rad u vrtlarstvu.