Proveden program Uskoči u vlak za bolji svijet u okviru projekta (O)DRŽI KORAK

Facebook
Twitter
LinkedIn

U Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica proveden je program Uskoči u vlak za bolji svijet u okviru projekta (O)DRŽI KORAK: Obrazovanjem romske djece i mladih do održivog razvoja zajednice, a sastoji se od dva dijela – kulturno-edukativnih aktivnosti (kreativnih radionica) i bibliopedagoških aktivnosti (edukativno-zabavnih šetnji po Knjižnici).

U ponedjeljak, 30.09.2019. i utorak, 01.10. 2019. održane su prve radionice. Na aktivnostima je sudjelovalo preko stotinu djece iz OŠ Drnje s područnim školama i OŠ ”Antun Nemčić Gostovinski” – PŠ Reka. U ponedjeljak, 30.09.2019. na radionici akrobatskih vještina, koju je vodila multimedijalna umjetnica Nikolina Manojlović Vračar, sudjelovali su učenici prvih razreda iz Torčeca, Sigeca i Peteranca, a u utorak, 01.10.2019. na radionici pričanja priča, koju je vodila književnica Sanja Lovrenčić, svi učenici od prvog do četvrtog razreda PŠ Reka. Edukativno-zabavne šetnje po knjižnici vodili su knjižničari Danijela Petrić, Petar Lukačić i Ida Gašpar. Cilj ovih aktivnosti bio je upoznati koprivničku knjižnicu kao zanimljivo i gostoljubivo mjesto koje će djeca i nastavnici iz obližnjih mjesta rado posjećivati bilo u svoje u slobodno vrijeme, bilo zbog školskih obveza i kod budućih posjeta Koprivnici.

U četvrtak, 17.10.2019. od 12.15 do 14.15 sati umjetnica Andreja Živko održala je slikarsku radionicu za učenike nižih razreda iz Drnja i Hlebina. U petak, 18.10.2019. radionicu robotike su održale dječje knjižničarke Danijela Petrić i Ida Gašpar za učenike četvrtih razreda iz Torčeca, Peteranca, Sigeca i Hlebina.

U ponedjeljak, 21.10.2019. voditeljica aktivnosti Ines Turk je održala radionicu plesa za pedesetak učenika drugih i trećih razreda iz Torčeca, Drnja, Sigeca i Peteranca. Kristina Bunić Lovrek je održala glazbenu radionicu u utorak, 22.10.2019. za pedesetak učenika drugih razreda iz Hlebina, Sigeca, Drnja i Peteranca.

Paralelno s radionicama odvijale su se edukativno-zabavne šetnje po knjižnici za sve učenike, a vodile su ih knjižničari Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.

Nositelj projekta (O)DRŽI KORAK: Obrazovanjem romske djece i mladih do održivog razvoja zajednice je Udruga Roma Korak po Korak iz Koprivnice, a Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ jedan je od partnera u projektu uz Koprivničko-križevačku županiju, OŠ ”Antun Nemčić Gostovinski” Koprivnica, OŠ Fran Koncelak Drnje i POU Korak po korak.  Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske sredstvima Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Cilj projekta je poboljšati obrazovne šanse romskoj djeci i mladima i pružiti im mogućnosti za kvalitetno obrazovanje i uključivanje u društvo u Koprivničko-križevačkoj županiji.