Udruga Roma Korak po Korak na 13. Danu povrća Koprivničko-križevačke županije

Facebook
Twitter
LinkedIn

U subotu 8. srpnja u Koprivnici je održana tradicionalna manifestacija posvećena promociji proizvodnje povrća i vrijednosti razvoja domaće proizvodnje – 13. Dan povrća Koprivničko-križevačke županije.

Ove je godine svoje proizvode po prvi put predstavila Udruga Roma Korak po Korak. Udruga je odlučila za taj korak jer vodi projekt ‘Romski vrt’ kako bi  poticala Rome iz Koprivničko-križevačke županije da se bave poljoprivredom, prvenstveno povrtlarstvom za početak.

Organizatori 13. Dana povrća bili su Koprivničko-križevačka županija, Podravska d.d. Koprivnica, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Savjetodavna služba, Grad Koprivnica, Hrvatska gospodarska komora ŽK Koprivnica te Udruga proizvođača povrća KKŽ.

Uvaženi gosti iz raznih društvenih sektora i ustanova, kao što su saborski zastupnici Damir Felak i Željko Lacković, ravnatelj Savjetodavne službe Zdravko Tušek, zamjenice koprivničkog gradonačelnika Melita Samoborec i Ksenija Ostriž, načelnici općina, predstavnici županijske Obrtničke i HGK ŽK Koprivnica prisustvovali su otvorenju manifestacije.

 

 

Udruga Roma Korak po Korak je dobila velike pohvale od relevantnih osoba i ustanova za učinjen prvi korak te je odlučna pojaviti se u još boljim izdanju u godinama koje dolaze.